-->

Iklan Billboard 970x250

Contoh Cerkak Basa Jawa Sekolah Anyar

Iklan 728x90

Contoh Cerkak Basa Jawa Sekolah Anyar



Celuk wae aku Azmi, aku yaiku salah siji anak SMA anyar sing ana neng sekolah. Aku bareng kanca-kanca liya entas ketampa neng sekolah SMA N 1 Playen. Dudu sing paling becik neng kabupaten iki sih, ning sekolah anyarku kesebut ngrupakne sekolah tercerak seko omahku. Aku lan kapindho kancaku Pita lan Azmi kedadeyan ngalahake saingan liya wektu tes mlebu.

Aku Pita lan Rie pancen saprana seprene wis niat kanggo bisa mlebu menyang sekolah anyar iki. Wektu dhisik Aku Pita lan Rie padha-padha nduwe tujuan mbisakne biji paling becik supaya bisa mlebu kanthi gampang menyang SMA iki, senajan sabenere masing-masing nduweni surungan lan tujuan liya sing beda.

Pancen, aku pengen sekolah neng sekolah anyar iki pisan amarga cedhak karo omahku. Sing kapindho, sekolah iki, nek dibanding karo sekolah liya, nduweni gedung sing cukup apik, taman becik lan parkir amba. Cukup cocok kanggo ngenak-enak yen meneh leren. beda karo aku, Pita ngaku mileh sekolah iki awale amarga melu-melu aku, banjur dheweke uga ngomongke menawa ana alasan liya sing bener-bener gawe aku ngguyu.

"Neng kana akeh cowok sing bagus-bagus.... mengko awake dhewe buktekne dhewe ya...." ucap nawa kala nyritani. Ya, SMA Atap Atap nyat kenal nduweni murid sing keren-keren anyak saka rai bahkan nganti tongkrongane. Kokehan anak neng sekolah iki nggunakne tunggangan pribadi, montor lan mobil, padahal neng lingkungan isih akeh uwis dicawis transportasi umum.

Beda karo aku lan Pita, Rie mlebu menyang sekolah iki kanthi alasan liya sing cukup nggawe kami ngesem lan gumuyu. Saben kami pitakon alasan dheweke pengen mlebu menyang sekolah iki dheweke mesti terus njawab karo hal den samya. 

"Aku ora nduwe alasan liya..."

"Mosok sekolah kudu ana alasane...?"

“Iya...pancen ngono, yen Tina dhemen gedunge sing becik, nawa dhemen cowoke sing kece-kece bedho karo aku..."

"Emang ngapa, nuli alasan mu apa...?

"Aku ora nduwe alasan liya kajaba amarga aku ora pengen kelangan sahabat-sahabat paling becik..."

".... haa, haa a aaa.... apa!!!"

"Oh.... cocwuit tenan..?!"

Sekar nyat bener, tanpa Aku Sekar lan Nawa elingi jebulna keputusan kanggo ndaftar neng sekolah iki dipengaruhi banget saka hubungan persahabatan. Ya, Aku Rie lan Pita nyat kaya wis ora bisa dipisahake, siji padha liya padha mempengaruhi lan padha berpengaruh. Saka macem-macem alasan sing ana jero awak jebulna masing-masing saka kami ngelingi menawa sabenere tetap pengen bareng lan ora kepisahake jero persahabatan iki.

"Ya, apaa sing awake dhewe dhemeni dikana awake dhewe tetap kudu dadekne sinau dadi tujuan akhir awake dhewe..."

"Bener tembung Pita, cowok cakep lan sekolah anyar sing becik mung bonus sinau awake dhewe wae..."

"Iya, aku setuju, diendia awake dhewe kudu tetap sinau lan sanuli bersahabat!!"

Kaya wis dadi ujar persahabatan kami neng sekolah anyar kuwi jebulna wis mbuktekne dhewe. Buktine wektu MOS sing kabeneran dianakne wektu wulan Ramadhan kami bisa padha pundhak mundhak, awake dhewe padha ngewangi.

Saiki masa orientasi siswa wis buyar, idul fitri lan amban pun wis dianakne Rie, Tina lan Azmi wis jaga kanggo berjuang kanggo ngraih cita-cita.
Baca Juga
SHARE
Subscribe to get free updates

Related Posts

Post a Comment

Iklan-iklan

loading...